31 december 2015

År 2015

Absolut Madde

 
2015 som år har nog inte varit mitt bästa, men ändå ett bra år. Det har varit ett år av förändringar på väldigt många plan och jag har fått med mig många nya erfarenheter. Det har varit Tekniksprånget som tog upp första halvan av året och det kommer nog vara en av de mest givande saker jag kommer ha genomfört i mitt liv. Det gav mig både kontakter, erfarenhet och framförallt en knuff i rätt riktning till mitt utbildningsval, vilket jag fortfarande känner mig tacksam för. Jag hade förmodligen valt en annan inriktning om jag inte hade fått genomföra Tekniksprånget, men det känns som att denna är mer rätt. 
 
Sommaren i år gick fort. Jag får säga att höjdpunkten i somras var Kos-resan med Danni. Jag är faktiskt väldigt glad att vi tog tag i det och åkte på den. Det är en sån där resa man kommer sitta och berätta om för sina barn om 30 år, haha nej men lite så. "När mamma Danni och mamma Madde festade på Kos..." ;)
I augusti tog jag mitt pick och pack och flyttade upp till Luleå för att börja plugga och det är väl årets största förändring. Det känns än så länge bra och jag har det roligt däruppe i norr. Skolan är fantastisk och framförallt är min klass helt fantastisk. Kärlek till er! ♥️ 
 
Det känns lite som att mitt 2015 har varit präglat av förändringar. De flesta av mina "trygga punkter" har jag lämnat för att ge plats åt nya. Jag känner fortfarande att jag står stadigt i mig själv och vet vad jag vill, men inte på samma sätt som jag gjorde 2014, jag säger nog att jag kände mig tryggare då. Tryggare än vad jag gör nu. Jag tror att det beror på att det fortfarande är så nytt allting och att jag inte landat helt än, men trivs det gör jag. Det är ett nytt kapitel i livet. Ett nytt kapitel i Madeleine Jacobssons bok.
 
Så, vad förväntar jag mig av 2016...?
Att det ska bli ett bättre år än 2015 såklart. Jag vill att det ska bli mitt år och jag ska fokusera på att göra det som JAG tycker är roligt och givande. Jag vill lära mig massa nytt, träffa fler nya människor, resa till fler ställen i världen (vilket jag ska hihi) och utmana mig själv ännu lite till. Det kanske viktigaste jag känner att jag vill göra 2016 är att kanalisera min energi på rätt saker och på rätt personer. Ibland är jag lite för duktig att lägga min energi på fel saker och det skadar bara mig själv i slutändan, så det får det vara slut på. 
2016 ska bli ett år med bra energi. ♥️
 
 
En av de klart bättre sakerna med 2015 var att jag hamnade i samma klass som den här knäppisen, en väldigt bra nyfunnen vän ♥️

 
Kör en kort liten lista här i slutet:

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ja, flyttade till en ny stad och började studera på universitetet. Det är väl den största händelsen, men sen har jag gjort massa saker jag inte gjort förut, t ex provat på att dyka med tuber som ni ser i inlägget nedan.

Har du några nyårslöften?
Hm... Njaa, det blir väl i så fall det som jag skrev här ovan; att lägga energi på rätt saker. Att ta dykarcertifikat är dock ett nyårslöfte och det här gamla klassiska som man alltid måste ha med; träna. ;) Fast det gör jag ju redan så jag ska bara fortsätta och förhoppningsvis lägga in mer konditionbaserad träning. 

Blev några av dina vänner föräldrar i år?
Nej, ingen som jag känner bra. (Tur är väl det för jag tycker vi är lite för unga för det fortfarande :))

Vilka länder besökte du?
Malaysia, Norge, Frankrike, Monaco, Tjeckien, Grekland, Spanien och Irland

 

Vad önskar du att du gjort mindre?
Fastnat i gamla hjulspår... Ibland är jag otroligt dålig på att blicka framåt.

Bästa köpet?
Oj... Flygbiljetten till Kos får jag väl säga då. ;)

Bästa minnet från 2015?
Det första som dyker upp i huvudet är nolleperioden när jag började plugga och det är nog faktiskt det bästa minnet från 2015. Det var två helt fantastiska veckor och jag hade SÅ kul!

Vad gjorde du på din födelsedag 2015?
Jag var på landet och vi åkte ribbåt ut till Lörudden för lunch. Det var riktigt ballt och gick fantastiskt fort haha! På kvällen grillade vi oxfilé och dukade upp nere vid havet. Det var en väldigt bra dag! 

Favoritprogram på TV?
Säger nog Solsidan och PH för det är det enda jag tittat på hehe...

Ett datum du alltid kommer att minnas?
19 augusti

Vad spenderade du mest pengar på?
Hm... Resor och mat tror jag

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Ingen jätteskillnad, jag är ju en känslomänniska så det går väldigt mycket upp och ner :P

Hur skulle du beskriva din stil i år?
Blandad, men jag har blivit lite tråkigare tycker jag, lite mer safe. Får ta och ändra på det. 

Vad fick dig att må bra?
Mina vänner och min familj och att jag fått göra saker jag tycker är roliga.

Är det något du saknade 2015 som du vill ha år 2016?
Inget som dyker upp sådär spontant, kanske en handled som inte gör ont... 

Vad ser du mest framemot med år 2016?
Allt roligt jag har framför mig, men jag säger nog resan till H*****

En av de saker jag är mest stolt att jag gjorde 2015 är Tough viking. Jag hoppas det blir en gång till 2016, men min handled måste palla. 
 
Gott nytt år på er! ♥️